Заключване въздушно окачване Mercedes

Основният въпрос на всички собственици е дали Mercedes има опцията да заключи окачването, както е при всички VAG автомобили.

ОТГОВОРЪТ както за всички собственици, така и за колегите в бранша е : Mercedes НЕ СЕ заключва. Всички модели на Mercedes нямат опция, нямат бутон или скрита функция за заключване на окачването при повдигане на подемники или крик. Може без проблем да повдигнете автомобила.

Другата много актуална тема е : Не заключих окачването и за това ми се спука въздушната възглавница. НЕ, НЕ е така. Въздушната възглавница е била буквално както се казва на „косъм“ от спукване и при разтягането й просто се е спукала. Дали ще заключите окачването или не няма нищо общо. Заключването не спира въздушната възглавница от разтягане. Неговата функция е съвсем различна. Целта на заключването е да не се натоварва излишно компресора – т.е. в момента на повдигане на колата, тя подава информация на модула, че става много висока и то реално е така – купето става високо спрямо гумите.

Тове е електроника и тя веднага активира клапаните за изпускане на налягането да изхвърлят уж ненужния въздух. Реално това не е истина, защото колата сте я вдигнали вие самите. След като извършите ремонта и пуснете колата, тя седи по-ниско и трябва да включи компресора да я вдигне – ето това е функцията на заключването. КОМПРЕСОРА ДА НЕ РАБОТИ ИЗЛИШНО.

Ще ви споменем и още един любопитен факт – компресорите на Mercedes нямат термо сензор. Те нямат термометър, който да измерва температурата на цилиндъра на компресора. Той се изключва по време т.е. когато работи много дълго модула засича времето и просто го гаси и обиконвенно ви изписва на таблото – Compressor Cooling down. Това означава, че компресора е прегрял и трябва да изчакане неговото охлаждане, за да може да се активира пак.

Като заключение да повторим още веднъж – Mercedes няма заключване въздушно окачване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *